måndag 22 oktober 2018

Tjäna pengar på din blogg

Om du inte redan har en blogg utan du vill börja blogga så är det bra att begränsa sig.
Fundera på vilka ämnen du brinner för och vad du vill skriva om i bloggen.
Vem vill du nå ut till? Varför? Vart finns dessa?

Det finns flera olika bloggportaler och bloggsajter där du bloggar gratis t.ex. WordPress, Blogger, Blogg.se, Devote.se, Nouw

En sida där du hittar precis ALLT du behöver veta om att blogga är STARTA-BLOGG.SE, även du som redan bloggar hittar massor med tips där.

HUR TJÄNAR MAN PENGAR PÅ ATT BLOGGA?


-

Affiliate Marketing

Eller affiliatemarknadsföring som det heter på svenska är en typ av marknadsföring på internet där du som hemsideägare eller bloggare publicerar reklam för olika företag och får sedan provision på de köp som görs via klick från de länkar du har på din sida. Du behöver inte ha en stor eller känd blogg för att ägna dig åt detta.

Det finns flera svenska affiliatenätverk där du registrerar dig gratis och efter godkännande kan du ta del av annonslänkar från de annonsörer du väljer att ansöka till. Några exempel på svenska nätverk är

-ADTRACTION
-TRADEDOUBLER
-ADRECORD
-DOUBLE.NET
-SHOUTLY

Sponsrade inlägg och samarbeten

Detta innebär att du samarbetar med företag och får betalt för att skriva inlägg som gynnar företaget. Det kan handla om att testa produkter, visa hur t.ex. en matvara kan användas genom att fota och publicera recept eller visa hur olika skönhetsprodukter används.

Här ska du försöka samarbeta med företag som har relevans med innehållet till din blogg och var noga med att vara öppen med att det är ett sponsrat inlägg när du publicerar ett sådant.

Webbshop

Du som har en nischad blogg med många besökare kan tjäna en hel del på starta webbshop. Tänk på att produkterna du säljer ska
vara relevanta till innehållet på din blogg. Att starta e-handel kan dock vara tidskrävande och du behöver ha en registrerad firma.

Ett lättare alternativ är att sälja produkter via dropshipping, läs gärna mitt inlägg om hur det fungerar HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar