fredag 12 oktober 2018

Dropshipping

Dropshipping är en affärsmodell som är lättare för dig att starta än en traditionell butik på nätet. Istället för att ha en egen inventering, säljer du varor direkt från grossisten.

En dropshipping webshop är en butik utan lager, där du som webshop-ägare tar emot kundordrar, vidarebefordrar dessa beställningar till leverantör/grossist (dropshipper) och dom skickar i sin tur ut dina beställningar direkt till kund.


Om jag i enkla steg ska försöka förklara så går det till såhär:

-Du säljer vissa produkter via din onlinebutik eller blogg, men dessa varor har du inte i lager, istället säljer du produkter från din leverantör (din dropshipper).

-När en kund sedan köper en produkt från dig måste han betala i förväg för produkten (detta är oavsett vanligaste sättet att handla via nätet). Du får då in en order med en eller flera produkter från din kund.

-Ordern skickar du vidare till din dropshipper. Du betalar så ordern till din leverantör och han skickar i sin tur produkten direkt till kund.

Skillnaden mellan vad kunden betalat dig för ordern och det du betalar dropshipper för samma order blir då din vinst.

Om du gör det på det enklaste sättet du kan sälja via annonsering-tjänster som tradera, eBay och Blocket, och du behöver inte spendera tid på din egen webbutik. Den lilla kostnaden det kostar att annonsera är ingenting jämfört med vad du tjänar på försäljning.

Är du sugen på att testa så har du några exempel på grossister här:

DROSHI

GROSSIST.SE

BIGBUY

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar